Att bo i hus

Mitt hem är min borg

köpa förråd

- Posted in Hus & Hem by

Vi har köpt ett förråd

När familjen växer så samlar man på sig lika många minnen som materiella saker, därför ökar också vårt behov av att köpa ett förråd. Ja, ni läste rätt. Vi får utökning i familjen och jag är gravid igen! Det är en otrolig välsignelse att få vara gravid och både min man och barnen ser mycket fram emot att få en lille… Vi vet inte vad det är för kön på barnet än, så det ska bli spännande! Själv hoppas man ju på en flicka, men blir det en pojke är det självklart okej.

Att köpa förråd kan vara en utmaning eftersom det finns många modeller att välja mellan. Jag och min fru fick hjälp med att köpa förråd från stugaonline, där vi dessutom fick ett väldigt bra pris med tanke på vad marknaden erbjuder för prissättning i samma klass. I det här inlägget tänkte jag berätta lite om vad vi tyckte var viktigast och vilka vägar vi gick när vi köpte vårt förråd.

Det första vi tänkte på var storleken på förrådet. Det finns ju såklart vissa regler på hur stort förrådet får vara. Det som gäller är friggebodsreglerna och då är det alltså 15 kvm som inte behöver bygglov. Sedan tänker vi också på vad det är vi ska förvara. Som till exempel mat eller dryck, eller bara möbler och skrot. I vårt fall ska vi förvara både och, så det är viktigt att förrådet är vinterbonat. För att minska risken för inbrott och liknande ville vi köpa ett förråd utan fönster så att ingen kan kolla in. Färg på förrådet kan man ju välja själv och vi målade vårt förråd mörkblått, det blev jättefint. :-)

Nu kan vi äntligen avlasta vinden och vardagsrummet på grejer. Det gör både så att det ser snyggare ut hemma samtidigt som man går igenom vad för grejer vi har här hemma. Vi har redan fyllt halva förrådet och nu ska vi även preppa med lite skafferi där inne ifall det skulle behövas under någon typ av kris eller dylikt, eller om vi skulle få slut på grejer hemma så kan vi bara plocka därifrån. Smidigt! Att köpa förråd är vårt bästa beslut på länge.

planritning på förrådet