Att bo i hus

Mitt hem är min borg

Det hade varit trevligt med en egen pool på tomten

Jag funderar om jag ska skaffa mig en pool, för jag tror att det hade varit trevligt med en egen pool i trädgården.

Jag har under flera år närt en dröm om en egen pool.

Som barn älskade jag att simma och så fort jag fick möjlighet så tog jag mig ett dopp oavsett om det var i en bassäng, en sjö eller i havet.

Så mina tankar kring att skaffa en pool är inget som jag precis kommit på som du säkert förstår.

Frågan är vilken pool jag ska köpa. Det finns ganska många typer av pooler att välja emellan nämligen.

Jag har tittat på olika pooltyper och den typen jag gillar bäst är en nedgrävd pool. En nedgrävd pool är dock betydligt mycket dyrare i inköp än en ovanmark-pool speciellt om man köper en som är färdiggjuten.

Man kan ju bygga upp en pool på plats men denna typen av pool verkar inte ha samma byggkvalité som en färdiggjuten pool och eftersom det är en stor investering så vill man inte köpa något som inte håller.

Ska man installera en nedgrävd pool så måste man ju gräva ur plats för den och dra (och gräva ner) en massa ledningar till poolen så installationskostnaden är högre än för en ovanmark-pool.

Jag tror den bästa typen av pool är PP pooler då de verkar vara byggda på ett bra sätt och ha en lång hållbarhet. Jag har hittat en sida som säljer och installerar pooler som har mycket matnyttig information.

Det är ju inte bara själva poolen som man behöver köpa utan man behöver även en hel del tillbehör. Som exempel kan jag nämna poolvärmare, pooldammsugare och poolrengöring och kanske även ett pooltak.

Det är en stor investering helt klart men för mig så tror jag att det är väl värt pengarna.