Att bo i hus

Mitt hem är min borg

Tapetsering Karlskoga

- Posted in Renovering by

Sökte proffs för tapetsering i Karlskoga

Vi bor i hus och allt eftersom tiden går behöver man ju renovera. Ansvaret ligger helt hos oss som husägare och vi vill att det ska bli bra och proffsigt. Som före detta hyresgäster med lägenhet har vi aldrig tapetserat tidigare, det ingick i hyresavtalet. Vi sökte på nätet hur man gör för att tapetsera på rätt sätt så att det blir perfekt.

Förarbetet är grunden som lägger ribban för slutresultatet - man ska täcka golvet med täckpapp som skyddar mot tapetklistret. man ska även montera bort strömbrytare och vägguttag.

Visste du att där finns "rätt" hörn i att påbörja tapetseringen? Man ska kolla vilket hörn i rummet som man minst har i sitt blickfång när man kommer in i rummet. När man har koll på det så är det i det hörnet man påbörjar och ja, avslutar tapetseringen. Just detta tänk är mycket viktigt när man har en mönstrad tapet. Vidare skall första våden mätas och den ska överlappa hörnet med en centimeter. Man mäter tapetrullens bredd och drar av 1 cm från bredden sedan markerar man måttet (rullens bredd – 1 cm) på väggen med en blyerts (viktigt så att linjen inte lyser igenom sedan sägs det).

Man ritar en lodlinje på väggen. de flesta väggar är oftast inte spikraka (jo det vill jag lova!). Man lodar första våden och på så vis säkerställs att samtliga våder hamnar snyggt och rakt. Man använder vattenpass och ritar en så kallad lodlinje på väggen. Sa jag att man endast skall rita med blyertspenna för att linjen inte senare syns genom tapeten? Okej, jag säger det igen.

När man kommit så här långt så har man inte ens kommit till start! Här valde vi att kontakta en målare som utför tapetsering i Karlskoga.

Så här går det till, och jag rekommenderar att anlita experter om minsta osäker. Stryk lim med en tapetlimanpassad roller på väggen. Limmet ska täcka en aning mer än bredden på våden. Det är enklare med pensel vid lister och i hörn. Fäst upp första våden löst, längs lodlinjen på väggen. Tapeten ska överlappa hörnet med 1 cm. Stryk fast våden med tapetverktyget och börja på mitten sedan stryker du ut mot kanterna. Säkerställ att tapeten sitter ordentligt UTAN blåsor och kom ihåg att trycka fast tapeten rejält i hörnet. Nu skär du av tapeten längs golv- och taklisten med en tapetkniv (som skall vara vass så att inte riva sönder tapeten). När du är klar med en våd så torkar du bort limrester från både tapet och lister med en blöt svamp (riktigt blöt skall svampen vara för att undvika att det blir flammigt). Så fortsätter du med nästa våd och gör om hela processen som nämnt tidigare.

Vi valde enkla vägen - tid och lust fanns inte helt enkelt - och anlitade en målare som utför tapetsering i Karlskoga. Utöver tapetsering har flera andra rum och insåg att det behöver målas också. Lycka till du som gör det själv och kom ihåg att läsa på ordentligt hur man gör så blir det nog bra. Våra rum blev 100% perfekta tack vare en hantverkare med öga för stild, form och design som utförde sina tjänster med precision och äkta yrkesglädje.

proffs som utför tapetsering i Karlskoga

En jättebra byggfirma i Halmstad

- Posted in Hus & Hem by

En byggfirma i Halmstad att rekommendera

Vi ska bygga nytt hus! Jag är så otroligt glad och förväntansfull! Vi har funderat på detta länge och nu ska det äntligen bli av. En dröm som blir sann. Vi bor i Halmstad och älskar denna stad. Så här blir vi kvar och ska nu bygga vårt drömhus just här. Vi hittade en bra plats i Harplinge som vi gillar.

Under planeringen letade och forskade jag i vem vi skulle välja att anlita för att bygga huset. Vi ville ha några som låg lokalt. Det kändes bra för just oss. Men samtidigt bara om det fanns någon vi kände förtroende för. Man tar ju inte anlita vilken byggfirma som helst bara för att de arbetar från Halmstad. Finns det någon bättre i en annan stad så väljer man ju hellre dem.

Men vi hade tur! Vi hittade ett företag här i Halmstad som hade helhetslösningen för vårt husbygge. De utför allt från början till slut på ett husbygge. De verkar väldig erfarna och har fått toppbetyg av många. Skönt med ett företag som gör allt från första spadtaget till sista detaljerna. Slipper man massa olika personer som man ska förklara hur man vill ha det gjort för.

Vi hade ett möte med dem i förra veckan. Vi fick en väldigt bra känsla efter mötet. De gav oss ett proffsigt intryck och de förklarade hur allt går till. Vi ska kolla på tomten tillsammans i veckan och sen är det bara att köra igång. De berättade med att dom samarbetar med leverantörer av material som de tycker är bäst. Dom har höga krav på bra kvalitet. Att dom har koll på läget för i princip allt underlättar för oss, då kan vi ägna oss åt mer av design frågor. Ska bli intressant och spännande att bygga eget hus. Samt lite nervöst, det största projektet man någonsin har gett sig in på. Det är ju så mycket som kan gå fel. Men då känns det tryggt med en så bra firma som backar upp en!

byggfirma Halmstad Bygg Johan AB