Att bo i hus

Mitt hem är min borg

Att boka flyttstädning i Helsingborg kommer underlätta så mycket

Just nu är det så mycket spännande på gång! Till att börja med så ska jag och min sambo äntligen flytta. Vi har letat efter en ny, större lägenhet i flera år utan att hitta någon som verkligen passar oss.

Alla lägenheter vi har kollat på har antingen varit gamla och krävt renovering (vilket vi inte känner att vi orkar hålla på med just nu), eller så har de haft dålig planlösning, varit mörka eller varit för långt ifrån stan. Men nu äntligen har vi hittat och köpt en lägenhet. Vår nya lägenhet är precis vad vi ville ha, det är en trea istället för en tvåa som vi har idag och den är helt nyrenoverad. Dessutom har den ett fantastiskt ljusinsläpp och ligger mitt i centrum. Vi båda ser verkligen fram emot den här flytten, det enda som känns jobbigt är flyttstädningen. Jag och min sambo bokade en resa för några månader sen och tyvärr är vi iväg just när vi ska flytta. Vi bestämde oss därför för att hellre boka flyttstädning än att avboka hela vår resa.

Även fast det känns rätt stressigt med en resa mitt i allt just nu så tror jag att vi kommer tycka det är rätt skönt att ta en paus från flytten när vi är mitt i den sen. Vi hittade Larssons Allstäd som utför flyttstädning i Helsingborg, där vi bor. De verkar väldigt duktiga och har varit i branschen i över 30 år vilket känns tryggt och som att de kan sin grej.

Det ska bli så skönt att åka på semester och komma hem till en helt ny lägenhet. Såklart kommer det vara mycket att göra och packa upp men vi behöver åtminstone inte tänka på vår gamla lägenhet efter det. Nu ser jag verkligen fram emot både vår resa och att komma hem till en helt ny lägenhet!

Flyttstädning Helsingborg Larssons Allstäd AB

Uterum Halmstad

- Posted in Hus & Hem by

Ett uterum i Halmstad är grejen

Vårt uterum har skapat en härlig livskvalité och vi har glasmästeriet att tacka - de som vi anlitade för att bygga vårt nya fina uterum. Fungerar även som en vinterträdgård då vi faktiskt kan vistas i denna miljö året runt. Fantastisk höjning av vår levnadsstandard och det har verkligen givit oss guldkant på vardag som helg med lyxig feeling.

Firman vi anlitade utgår från Hyltebruk och bygger uterum i Halmstad, Hyltebruk och Gislaved med omnejd. Vi hade många skäl till att bygga vår oas tillika uterum. Framförallt behövde vi mer utrymme för familjen och dessutom så gränsar tomten till ett fint grönområde med skog och vi ville komma närmare denna grönska genom att öppna upp och bygga ett uterum med mycket glas som suddar ut gränserna och skapar den närheten till naturen som vi ville komma åt och njuta utav. Samtidigt fick vi ett extra rum för diverse aktiviteter för familjen och det har blivit en älskad samlingspunkt där livet verkligen pågår: frukost, fika, lunch, grillkvällar är bara att nämna några tillfällen då vi möts upp och umgås. Här kan man under dagar och kvällar finna en familjemedlem fördjupad i en gripande bok, en annan tar en go’ tupplur, en tredje fixar med läxor och en fjärde påtar med krukväxter som vi har rikligt pyntat utrymmet med. Och katterna mer eller mindre lever där, hahaha!

Samtidigt som vi har fått till det praktiska med mer utrymme och skapat en miljö som tillför alla så mycket mer, så har det tillfört villan så mycket rent estetiskt. Villan har liksom lyfts och blivit unik och lite lyxigare, uterummet är skapat för att på ett snyggt vis matcha resten av huset och trädgården.

Glasmästaren vi anlitade för byggnation av uterummet har licens med av marknadens bästa leverantörer av uterum och för oss innebär det kvalitet och trygghet. Som vi, tänkte de på helheten och förstår att ett uterum ska matcha husets karaktär och smälta in fint. Vi berättade om våra behov och hur framtiden lär se ut och det togs också med i beaktning, samt även hur solen vetter dagarna igenom för att då även planera in solskyddet. Det kan bli rätt varmt med ett uterum så den delen var minst lika viktig. Vi har nu ett automatiserat takfönster för att tillsammans med två öppningsbara skjutpartier kunna vädra och själva glaspartierna är av solskyddsglas som minskar solvärmen avsevärt och skyddar möbler mot solblekning. En otroligt bra lösning och snyggt blev det och livet har blivit ännu bättre.

Uterum Halmstad

Taktvätt Halmstad

- Posted in Hus & Hem by

Kan det räcka med taktvätt i Halmstad?

Hur står det till där uppe på taket frågade grannen oss häromdagen. Jodå, det regnar inte in svarade vi och sneglade något uppåt för att se om vi kunde ana vad de menade. Det visade sig att grannen har utmärkt utsikt över vårt tak från deras övervåning och menade att vi kanske borde anlita någon för att kolla läget om vi själva inte ville klättra upp.

Till slut kom vi fram till att vi skulle kolla från grannens hus och det var ju tur det. Det såg inte bra ut och takrännorna (!) behövde också ses över, överfyllda med löv och annat. Japp, dåligt samvete att man inte tagit intresse för taket. Det är något som moler och man vet att man måste göra det fast allt vad som rör taket känns sekundärt i priolistorna - man ser inte det heller (om man inte är en granne med perfekt utsikt över takåsen bredvid) och man hoppas att det står sig i väder och vind, år ut och år in, väl medveten om vad det kostar att byta tak. Mycket! Fast å andra sidan är det alltid en bra investering med nytt tak.

Så med mod och driv kontaktade vi ett företag som är kunniga inom det mesta vad gäller skötsel och underhåll av fastigheter, trädgårdar, mark och parkmiljöer. De var snabbt på plats efter vår första kontakt, precis som de lovade. Superproffsiga när de anlände, hade genuint intresse för just vårt tak kändes det som och med stor vana förberedde de sig för att säkert ta sig upp på taket för att göra sina kontroller.

Vi var förberedda på dåliga nyheter och en offert som skulle vara maffig. Fast vi hade tur. Väl nere på marken igen berättade de om takets skick och konstaterade att den åtgärdsplan de rekommenderade var en rejäl rengöring av taket och hängrännor med stuprör.

De genomför taktvätt i Halmstad, Hylte och Gislaved och har gjort i många år. Därtill tvättar de fasader och självklart byter tak om så behövs. Vid taktvätt krävs det oftast professionellt företag. Dessa har kapacitet, utbildning, spetskompetens, utrustning och ett säkerhetstänk med anpassade metoder som ger rätt slutresultat. Vi trodde att det var rent estetiskt fast lärde oss på vägen att en taktvätt har många fördelar såsom energieffektivitet, håller taket friskt, ökar takets livslängd, det blir snyggt som nytt, betydligt mer kostnadseffektivt än takbyte. Jo det vill jag säga, billigare vart det och snyggt som få också.

Det roliga med vårt “nya” fräscha tak är att det ser finare ut än flera grannvillor och för företaget vi anlitade innebär det fler kunder. Vinn-vinn ich vi kan slappna av i många år framöver vad gäller taket, vi har tecknat ett avtal med företaget som inenbär att de kollar till taket en gång om året. Skönt. Letar du efter taktvätt i Halmstad, Hylte eller Gislaved så rekommenderar vi verkligen detta företaget.

taktvätt halmstad