Att bo i hus

Mitt hem är min borg

Sängar Örebro

- Posted in Inredning by

Jag har köpt en underbar säng

Letar du efter en butik som säljer sängar i Örebro? Då ska du definitivt besöka Israelssons möbler. Jag gick dit för att kika på sängar i Örebro för ett tag sen och hittade den perfekta sängen som jag nu har haft i ett par månader. Jag är så nöjd med den! Jag tror att jag aldrig har haft en så skön och snygg säng tidigare. Den är precis lika bekväm nu som den var när jag fick hem den. Israelssons möbler har ett brett utbud av sängar i Örebro och det var inte lätt att välja en då det fanns många fina att välja mellan. Men i slutändan är jag mer än nöjd med den jag valde, den passar perfekt in med resten av min inredning. Jag valde en säng med en beige sänggavel i linne som matchar de andra textilierna i mitt sovrum. Israelssons möbler säljer dock inte enbart sängar, de säljer även andra väldigt fina möbler, allt från soffor till bokhyllor. Du kan helt enkelt hitta allt du behöver till ditt hem hos Israelssons möbler och jag kommer definitivt besöka butiken nästa gång jag behöver något till hemmet. Jag har rekommenderat mina vänner att besöka butiken och det är redan flera av dem som har handlat möbler och inredning där, det finns något för alla helt enkelt!

Min snygga nya säng

Installation av Luftvärmepump i Göteborg

Har ni en sommarstuga? Jag har en ute i Göteborgs skärgård som jag älskar att fly till närhelst jag hinner. Jag jobbar som författare och kan i princip arbeta vart jag vill. Men jag har två barn och en man, så tillfället måste passa. Vi har precis installerat en luftvärmepump och tänkte dela med mig av min erfarenhet gällande detta.

Vi hittade en jättebra firma i Göteborg vid namn Scanmont som hjälpte oss med detta. De var otroligt proffsiga och snabba. De gjorde först ett hembesök för att se om det fanns bra förutsättningar för en luftvärmepump. Vilket det fanns i vår stuga. Sen berättade dem vart den bästa platsen var för pumpen var. Det ska kunna fördelas på ett bra sätt över stugan. Efter det diskuterade vi vilken sorts luftvärmepump som var bäst för just oss och vår stuga. Vilken kapacitet den behövde ha. Vi beställde värmepumpen och bokade ett återbesök för installationen.

När det sen var dax cirka en vecka senare kom dem och installerade den. Det gick väldigt fort och smidigt måste jag säga. Är imponerad över arbetet! Den sitter perfekt på sin plats, både innedelen och utedelen. Är så behaglig kyla den avger på varma sommardagar.

Men det bästa tycker jag är att man kan sätta på värmen i stugan strax innan man åker dit med mobilen. Då är det varmt och skönt tills när jag eller vi är framme. Innan var man tvungen att frysa ett bra tag innan värmen i stugan hade stigit. Jag som har ett stillasittande jobb satt och huttrade en hel del innan det blev varmt. Nu är det betydligt mycket behagligare och jag kan lättare koncentrera mig på mitt jobb och det jag behöver skriva.

Är så glad över att vi installerade luftvärmepumpen i vår stuga! Väl spenderade pengar. Och så glad över den firman vi hittade som gjorde allt med installationen så smidig och bra!

luftvärmepumpar Göteborg Scanmont

VVS i Karlskoga

- Posted in Hus & Hem by

Vi anlitar ett företag som gör allt inom VVS i Karlskoga

Som husägare brukar nya "uppdrag" överraska oss med jämna mellanrum. Överraskningar som en värmepump som slutar medverka på ett optimalt vis, en kran som börjar droppa, en diskmaskin som krånglar, en wc-stol som har sett bättre dagar och så vidare. Det känns då väldigt bra att kunna anlita samma rörmokare på samma rörfirma som alltid, i vetskapen att de kommer ut och fixar inom en bra tidsram.

VVS, som står för värme, vatten och sanitet, är ett stort område och ett område som kräver rätt kompetens. Man ska alltså inte själv göra det mesta som ingår i den branschen. Nåväl, att fixa en droppande kran kan gå an men resten måste göras av proffsen. Delvis för att mycket av det som görs är under golv och bakom väggar där rören är dragna (precis som med elen) och för att försäkringen skall gälla skall VVS jobb utföras av behöriga. Då har man även tryggheten att veta att allt är i sin ordning. Dolda fel gillar ingen med dyr fastighet.

På tal om ekonomi, ROT-avdraget gäller i många fall när man anlitar en rörfirma som ska utföra rörarbeten mm i bostaden. Läs på om den biten på skatteverkets hemsida eller fråga din VVS-montör direkt.

Vår rörfirma gör det allra mesta inom VVS i Karlskoga och de har hjälp oss med vårt värmesystem här hemma, renoverat vårt gamla badrum och även byggt nytt badrum uppepå som vi tyckte vi behövde, de har utfört diverse vvs-installationer, bytt svärföräldrarnas panna, och jobbat på vårt företag med så kallat industrimontage och ventilationen där. Summerar man det hela så har vi hittat en professionell partner som hjälper oss med allt inom värme, vatten, sanitet, rörarbeten, värme, kyla, rörarbeten och inte minst, service och reparationer vid behov, både hos oss, på vårt företag och hos släkt och vänner.

Branschen förändras ständigt på många vis och de håller sig ständigt uppdaterade med det senaste för att tillgodose deras kunders behov och önskemål. Oftast är det det estetiska i bla badrum som följer modets svängar, fast i grunden där under golvet och bakom väggar, är rördragning ungefär som alltid.

enter image description here

Jättefina verkliga konstblommor

- Posted in Inredning by

Jättebra hemsida för konstblommor

Nu börjar våren komma. Knoppar blommar ut och bina surrar utanför mitt fönster. Helt underbart! Jag verkligen älskar våren och sommaren. Något som jag inte älskar är att ta hand om allt det grönskande och blommor. Att ha blommor inomhus ger verkligen vardagsrummet och andra rum det där lilla extra, Men jag tycker det är så tråkigt och sorgligt när blommor vissnar. Jag är inte jättebra på att ta hand om de heller så de lever inte lika länge som de ska. Ni kanske känner igen er i detta? Man får ju en liten påse med pulver som man kan hälla ner men jag tycker ändå inte det hjälper, de bara vissnar. Hur gör man med snittningen? Vart och när ska man snitta blommorna? Jag kan ingenting om det - och jag har inget intresse för att lära mig heller!

Jag är nu på jakt efter fina konstblommor. Det finns kopiösa mängder med konstblommor att välja mellan men jag vill att de ska se äkta och naturtrogna ut. På så sätt kan jag ha vackra blommor året runt, utan att behöva sköta om de och vill ledsen när de vissnar! Jag har hittat en sida som jag verkligen gillar, där finns flera olika konstblommor, både stora och små. Jag beställde hem både rosor och orkideer. Jag måste säga att de ser fantastiska ut och även min väninna Berit trodde att konstblommorna var äkta! Nu står blommorna i vardagsrummet och i köket och jag tycker att de fulländar rummet. Nu sitter jag och kikar på vad mer för konstblommar jag ska införskaffa mig, kanske lite rosor till sovrummet? Det skulle min make Åke tycka om. Han älskar rosor men är allergisk. Det är ju så romantiskt med blommor och kan verkligen krydda till livet i sängkammaren lite.

Abrasives wood

- Posted in Renovering by

Need good abrasives?

Finally I have found good abrasives My biggest hobby has always been to build things out of wood, I enjoy building both smaller things such as decorations but also bigger items such as chairs and tables. It is my way of relaxing and taking my mind off of things. During the years that I have had this as my hobby my biggest problem has always been to find a good wood abrasive, the ones that I have tried have never lasted med very long which is annoying since I have to rebuy wood abrasives constantly.

However, some time ago I found wood abrasives from Ekamant and they have lasted me for such a long time! I am so happy with the quality and that I now do not need to buy wood abrasives as often. I also saw that they sell abrasives for other materials, such as metal. I have been wanting to try to build thing with other materials so that is perfect for when I decide to try it out. Next time I need wood abrasives I will definitely buy them from Ekamant again.