Att bo i hus

Mitt hem är min borg

Installera värmepump Falkenberg

- Posted in Hus & Hem by

Installera värmepump i Falkenberg

Går i tankarna om att installera en värmepump i vårat hus. Vi har bott i detta hus som beläget i Falkenberg i många år nu. Det uppvärmningssystem vi har nu fungerar inte längre för oss på många plan. Det är dags för oss att installera ett smidigare system för vår uppvärmning i huset. Vill även ha ett uppvärmningssystem som är mer miljövänligt.

Vi funderar därför på att installera någon slags värmepump. Hörde talas om en jättebra firma som installerar värmepumpar i Falkenberg som har lång erfarenhet och lät väldigt kompetenta. De har bra rekommendationer från tidigare kunder och de kommer ut till en på besök för att se vilken värmepump som passar just det hushållet bäst.

Vi tyckte att detta lät väldigt bra och har nu bokat ett sånt besök av denna firman. Ser fram emot tills de kommer för att se vad de har att säga. Ska bli intressant att se vilken värmepump som är bäst för oss, samt vad det kommer att kosta. Har även hört att de ligger väldigt bra till i pris. Hoppas det stämmer, för då har de verkligen hela paketet.

Om man vill kan man även anlita dem för service av värmepumpen. Gör man regelbunden service på värmepumpen så håller den ju även längre. Så även detta är något vi kommer att anlita dem för.

Jag har hört många fördelar med bergvärmepump, men vet inte om just detta är det bästa för vårt hus och tomt. Det vi lutar mest åt såhär innan besöket är luft- vattenvärmepump. Men vi får se vad de säger när de kommer. Det ska bli skönt med ett nytt uppvärmningssystem. Vi börjar bli till åren och eftersträvar ett enklare sätt att värma upp vårt hus. Att det blir billigare och mer miljövänligt är ju toppen det med! En stor bonus!

Installera värmepump Falkenberg Rörfix AB

Flyttstäd Jönköping

- Posted in Hus & Hem by

Söker du flyttstäd i Jönköping?

Jag har fått ett nytt jobb och behöver flytta. Det är ett jobb utomlands, i USA närmare bestämt. Jag är så otroligt glad att jag fick detta jobbet och det känns som ett äventyr. Blir ett helt nytt liv i ett helt nytt land. Men oj vad mycket jag har att planera nu i och med flytten. Jag behöver bli av med lägenheten fort då jag börjar redan om en månad. Jag bor i Jönköping och det borde inte bli så svårt då det är många som söker lägenhet här.

Sen behöver jag ju även bli av med mina möbler och packa ner allt jag vill ta med. För att spara tid har jag tänkt anlita flyttstäd. Har hört talas om en jättebra firma för flyttstäd här i Jönköping. Det är en kompis till mig som anlitade dem. Han sa att det var otroligt noga med städningen och det var väldigt bra kostnad på hemstädningen med.

Alltid skönt att anlita en städfirma som någon man känner kan rekommendera och haft bra erfarenhet utav. Hans hyresvärd hade till och med gett honom komplimanger över hur fint flyttstädat hans lägenhet var. Vill du veta vilken städfirma detta var kan ni klicka här.

Anlitar jag en städfirma kan jag koncentrera mig på andra viktigare saker. Nu när det är så mycket jag behöver ta itu med inför flytten underlättar det mycket för mig. Skönt att det var just i Jönköping den här bra städfirman fanns. Det är en rymlig trea jag har, så att städa den själv hade tagit ett tag för mig. Sparar mycket tid på att anlita den här städfirman istället. Helt klart värt varenda krona!

Ska bli otroligt spännande att flytta till USA. Har alltid tyckt om det landet och att få flytta dit och att leva där ska bli otroligt trevligt. Ska bli intressant att få se hur landet är när man bor där. Men först måste jag fixa allt med flytten.

Snickare i Karlskrona

- Posted in Hus & Hem by

På jakt efter en bra snickare i Karlskrona

Vi hade äntligen bestämt oss här hemma för att ta itu med vår uteplats i söderläge som var i stort behov av renovering. Ohändiga som vi är när det gäller snickeri och bygg så fick vi göra såsom man gör i vårt läge; googla på snickare i Karlskrona med omnejd. Vi ville få kontakt med en byggfirma som kunde allt inom bygg så att deras snickare även kunde lösa carporten som också behövde renovering utfört. Vi ville att byggfirman skulle vara väletablerade med goda referenser så att vi tryggt kunde välja rätt. Vi har hört om problem som kan uppstå när man inte får rätt kompetens så det var väldigt viktigt för oss att de som vi anlitade kunde sin sak och att det blev rätt direkt både med uteplatsen och carporten.

Efter några väl valda kontakter fick vi till slut störst förtroende för en snickare som välkomnade både mindre och större byggprojekt vilket vi kände passade oss bra. Man vet ju aldrig om en uteplats är något en byggfirma vill jobba med fast vi hade ju även vår carport som också skulle fixas.

De var väldigt bra med både punktlighet och serviceandan när de anlände för att se över jobben, ställde bra med frågor om både vad vi behöver nu och hur framtiden ser ut och våra behov och förutsättningar. Vissa frågor kunde vi inte svara på utan behövde deras goda råd då de hade mer erfarenhet och jobbat med liknande uppdrag tidigare. Vi behövde exempelvis veta om man behöver bygglov när det gällde renoveringen av carporten samt om vi ville ha ett plank på ena sidan av uteplatsen där de skulle bygga upp ett fint trädäck, om grannens godkännande behövdes eller om höjden var okej. Aldrig fel att stämma av med grannen för den goda grannsämjans skull.

Deras svar och råd samt underlag kändes professionella och genomtänkta och anpassade just för oss. Med all information de fick av oss gav de oss en offert som vi fick fundera på i lugn och ro. Vi valde dem och hela uppläget kändes bra och arbetet blev klart i rätt tid, på rätt sätt och snyggt såsom vi hade drömt om.

skicklig och professionell snickare i karlskrona

Sedumtak i Göteborg

- Posted in Hus & Hem by

Ett vackert sedumtak i Göteborg de e grejer de!

Det blir inte finare än så här. Sedumtak. Det levande, gröna taket som bara blir finare med tiden och skiftar vackert genom de olika årstiderna och präglar huset med en unik look.

Vad är ett sedumtak frågar du Som du, var jag också lite okunnig på ämnet men när jag läste på så var det med stor aha-upplevelse. Jag visste att jag gillade dessa tak som jag ofta sett i mina resor både när och fjärran. De verkar också bli fler som fått upp ögonen för dem och många byter till denna typ av tak. Det är ett gott tecken, snyggt, miljövänligt och hållbart. Sedumtak är även kända som gröna tak. De är lättskötta och vackra. Miljövänliga bland annat för att de bistår bland annat humlor i sina flitiga arbeten som pollinatörer. Sedumtak är helt enkelt en matta av fleråriga växter med ytliga rotsystem. Det innebär att de inte behöver massor av vatten, de är tåliga och lättskötta.

Hur läggs ett sedumtak? Med en lutning på max 27 grader läggs sedum av en erfaren takläggare. De tar med i beräkning hur stor lutningen är för att avgöra underlaget. Växternas höjd blir ungefär 5 till 10cm.

Med ett kvalificerat företag som lägger sedumtak i Göteborg kan du få ett tak som ger så mycket tillbaka. Förurom miljöaspekten som är mycket bra där bland annat föroreningar i lutfen tas upp och binds, så isoleras fastigheten vilket ger ett riktigt bra inomhusklimat, året runt. Om taket läggs på rätt sätt så har det en lång livslängd vilket innebär att det även är en bra investering. Ett sedumtak lämpar sig på både mindre som större fastigheter, från lekstuga till carport, från villa till industribyggnad.

En professionell takläggare som lägger sedumtak ser till alla moment och inte minst materialval. Ju bättre kvalitet i alla led, ju bättre förutsättningar för hållbart och snyggt slutresultat heter det. Högkvalitativt materialval höjer fastighetens estetik och värde. De mest seriösa sedumtaksläggare erbjuder även garanti vilket är en extra trygghet när man som fastighetsägare investerar i nytt tak. Lycka till med ditt sedumtak!
skaffa sedumtak i göteborg

Takbyte Jönköping

- Posted in Renovering by

Byta till nytt tak i Jönköping

Jag och min man gick i tankarna länge på om vi skulle byta tak på vårt hus eller inte. Det är inte jättevackert men heller inte så värst slitet. VI bestämde oss för att ta in proffs för att undersöka saken lite närmare. Vi hittade ett företag här i Jönköping som sysslar med tak och bygg. De har vi hört mycket bra om och de kändes som det trygga valet.

De kom hit och kikade på vårt tak. Det visade sig vara i sämre skick än vi trott. Han förklarade vad som behövdes åtgärdas med taket och hur lång tid det skulle ta. Efter mötet fick vi en kostnadsfri offert. Vi tyckte att det även var ett bra pris på arbetet. Då taket var i det skicket det var och vi hade fått så bra känsla av mötet med takläggare, bestämde vi oss för att anlita dem. Om taket är så dåligt som det är, så är det en bra investering att göra på huset. Huset kommer även att få sig ett lyft och se nyare ut med det nya taket.

Sen kan vi även släppa det och slippa oroa oss för att det ska regna in och bli fuktskador. Det är ju värt mycket för livskvaliteten. Blir ju även lättare att sälja huset sen om man skulle vilja det. Ska bli så kul att se resultatet sen och hur mycket det kommer att göra på intrycket av huset.

Vi känner oss väldigt trygga med valet av takläggare med. Vi fick senare höra att vår grannes mamma hade anlitat just dem och att de hade varit otroligt nöjda med arbetet, priset samt resultatet. Nu är det dags att välja vad vi ska ha för färg och material på våra takplattor. Hade ingen aning om att det fanns så otroligt många färger att välja mellan. Ska man ta något vanligt eller våga sticka ut med någon cool och ovanlig färg. Som tur är har vi lite tid att fundera innan de ska sätt igång. Klicka här om ni vill veta vilken firma det var.

Pool

- Posted in Trädgård by

Nu till sommaren vill jag ha en egen pool

Jag har länge drömt om en egen pool på tomten. Det är en dröm som jag haft i många år kan jag säga. Ända sedan jag lärde mig att simma så har jag älskat att bada. Att bada var bland det bästa jag visste när jag var en liten parvel. De gånger vi bodde på hotell när jag var liten så var det första jag alltid kontrollerade om de hade en pool. Vad jag minns det som så fanns det många gånger en pool, jag tror inte att det är lika vanligt idag att hotell har pool, åtminstone inte i Sverige och de inte är ett spa-hotell. Så när jag säger att jag drömt om en pool i många år så inser du nog att det faktiskt är sant.

Varför har jag då inte köpt mig en pool än? En bidragande orsak till det är att det tyvärr inte är gratis att skaffa en pool. Poolen i sig kostar en hel del i inköp. Utöver kostnaden för själva poolen så ska den ju installeras/grävas ner och kanske gjutas och sen ska man ju dra vattenledningar, installera värmepump och så vidare och det är inte heller gratis. Så den största anledningen till att jag inte har skaffat en pool än är kostnaden.

Olika typer av pooler

Det finns ju olika typer av pooler att köpa och ska man lägga så mycket pengar så vill man ha något som håller länge. Så som jag förstår det så finns det billiga pooler gjorda i glasfiber men det verkar som att de ofta är av rätt dålig kvalité och att de kan få böldpest då polyestern sakta men säkert släpper igenom vatten över tid och då skapar det sprickor i poolen under vintern då fukten fryser och sedan skapas det mögel på sommaren.

Den typen av pool som jag är intresserad av kallas för thermopool och är gjord i polypropylen. En fördel med en pool gjord i polypropylen är att den håller värmen bra. En sida som säljer pooler och pooltillbehör är pooltime. De har många olika pooler att välja mellan och hjälper även till med att installera poolen vilket är en nödvändighet för jag kan inte göra det själv.

Jag ska kontakta dem och kolla vad alltihopa kan komma att kosta och har jag bara råd så kommer jag att slå till.

Poolvärmepumpar

- Posted in Trädgård by

Vilken poolvärmepump är rätt för oss?

Vi flyttade in i vårt hus för strax 5 år sedan och allt har varit underbart sedan dess! Däremot behövs en del saker rustas upp, En ganska brådskande sak som måste åtgärdas är vår poolvärmepump som slutat fungerat. Det är ingen jättestor kostnad med tanke på hur mycket poolen kostade i sig. Däremot behöver den hålla en lång tid framöver. Att bestämma vilken poolvärmepump man ska välja kan vara komplicerat för det är många faktorer som spelar in.

Storleken på ens pool spelar roll. Hur är poolens isolering? vilken temperatur önskar du ha? Vad är pooltäckningen? Att tänka på är även effekten under höst och vårsäsong, det kan vara smart att välja en större poolvärmepump ifall du är på gränsen mellan två olika modeller i energiförbrukning.

När det kommer till poolvärmepumpar finns det två olika typer. On-off och inverter. Den mest populära modellen är on-off. Som ni hör på namnet finns det en av och på-knapp på denna typen. När den är på går den i full fart och när den är av står den helt stilla. Inte direkt rocket-science, eller hur? En inverter är den modernaste typen. Till skillnad från On-off modellerna så anpassar inverter effekten på värmepumpen utifrån efterfrågan. Enligt mig tycker jag att det är den största fördelen för att det gör att den inte värmer upp mer än vad som behövs under sommaren, kalla sommardagar, vår och höst.

Energibesparing beror i stor del på hur varmt det är där just du bor, och hur varmt vatten du redan har i poolen. Olika värmepumpar utlovar olika mängd energibesparing, därför är det viktigt att du köper en som sparar så mycket energi som möjligt, i längden kommer det gynna dig! Att öka värmen med bara några grader kräver inte lika mycket energi som att värma upp den från start.

Jag hoppas att detta hjälper dig något när du ska välja mellan olika poolvärmepumpar. Jag vet nog vilken typ och modell jag ska välja eftersom jag hittat ett företag som erbjuder massa olika modeller av poolvärmepumpar som kan vara aktuella för just mig.

Lycka till, och simma lugnt!

Byggfirma i Karlskrona

- Posted in Hus & Hem by

Att anlita en professionell byggfirma i Karlskrona innebär så mycket!

Huset är, för de allra flesta, den enskilt största investeringen i livet. När man väl har fått in sin fot i fastighetsbranschen genom att lyckas köpa sitt första hus så har man verkligen kommit långt. Fast det är nu det börjar; underhålla huset och skapa ett hem med känsla, och det tar tid och kräver fler investeringar, både ekonomiska och känslomässiga. Mycket kan man själv göra när det gäller det praktiska med att underhålla huset och se till att det mår bra rent strukturellt och estetiskt. Vi väljer oftast att anlita en professionell byggfirma i Karlskrona för att för innebär det mer tid för annat såsom att familjen och dess olika aktiviteter vardagar som helger. Det innebär att byggfirman jobbar med huset och vi jobbar med hemmet, och bra blir det!

Byggfirma med bredd och kompetens

Då det är vårt livs största ekonomiska investering det handlar om så är det ytters viktigt att anlita en byggmästare som har rätt kompets och erfarenhet som finns i vårt område. Så en byggfirma i Karlskrona där vi befinner oss är det naturliga valet. De anlitas både för större och mindre byggnationer och renoveringar och det kan låta dyrt. Faktum är att det är hanterbart om man sprider ut jobben över tid och nyttjar ROT-avdraget vilket innebär besparingar, det gillas!

Det fina med snickarna på byggfirman är att i och med deras erfarenhet och kunskap, så är de även snabba och effektiva. De är punktliga och håller för det allra mesta tidsplanen. Skulle ett jobb försenas så är det bland annat utanför deras kontroll såsom försenad leverans av material. Det krävs att man som kund anlitar rätt byggfirma, och att man dessutom är flexibel och förstår att kvalitet tar tid. Men hur hittar man rätt snickare? Be om referenser, kolla bilder och prata med dem. Kanske anlita dem för ett mindre jobb först för att se hur både arbetsprocessen och slutresultatet blir, och inte mist, klicka ni? För över tid, över åren som går, kan det bli ett väl investerat samarbete som i sin tur gör er livs största investering till en lyckad historia.

professionell byggfirma i karlskrona