Att bo i hus

Mitt hem är min borg

Ytterdörrar

- Posted in Hus & Hem by

På jakt efter vackra ytterdörrar

Det är dags att investera i nya ytterdörrar. Vi ska köpa två ytterdörrar, en till huvudingången och en till dörren på baksidan som leder ut till altanen.

Vi bor i ett hus med träfasad och tegeltak. Ganska klassiskt utseende med andra ord. Jag har funderat på att lägga plåttak, grönt plåttak hade varit snyggt men det kostar en hel del pengar så det projektet ligger på is tillsvidare. Byta tak gör man inte bara för att det är snyggt utan det får göras när taket faktiskt behöver bytas ut.

Då jag vill behålla känslan och designen som huset har idag så tänker jag inte köpa nån vit budgetdörr, vare sig till framsidan eller till baksidan.

Designen är viktig men det är inte allt. Jag vill även ha dörrar i bra kvalité. Billiga dörrar ser billiga ut och har dålig kvalité. En ytterdörr utsätts för en hel del och en billig dörr är lika med dålig hållbarhet och det är jag inte intresserad av. Att köpa dörrar är inte gratis direkt och det kostar även en del att få de installerade så lång hållbarhet är viktigt.

Jag har hittat en leverantör av ytterdörrar som heter Ekstrands. De har egen tillverkning i Sverige och de har tillverkat dörrar sedan 50-talet. De har bra garantier på sina dörrar vilket är viktigt för mig för jag vill som sagt inte behöva köpa nya dörrar om fem-tio år igen. De har 10 års garanti på beslag och funktion, 10 års garanti på rötskydd och 10 års garanti på målningen.

En sak jag gillar är att de har många dörrar i klassisk stil som jag tror skulle passa vårt hus. Jag vill ha något som passar vår stil och som jag blir nöjd med för det är inte roligt att behöva se sin ytterdörr varje dag och vara missnöjd (typ som det är idag med andra ord).

Ekstrands vackra ytterdörrar

Glasmästeri i Halmstad

- Posted in Hus & Hem by

Vi behövde ett glasmästeri i Halmstad och Hyltebruk

Som villaägare på kusten i Halmstad med förmånen att även äga en stuga i skogen i Hyltebruk fick vi tag på ett glasmästeri i Halmstad som utgår från Hyltebruk. Det är en bra lösning för vår villa och stuga då det för oss innebär att vi har en enda kontakt när det gäller allt inom glas, och vi har behov av nästan allt inom glas helt klart.

Villan på kusten är vår utgångspunkt här i livet där vi spenderar mestadels av våra vardagar. Den skall nu rustas upp ordentligt med nya fönster och fönsterkarmar samt glasdörrar som på 30-talet var superfina och sedan har det dalat ordentligt även fast vi har skött om dem så gott vi kan under de tio åren vi har bott här. Träkarmar är underbara och de vill vi fortsätta med fast i ny tappning. Glasmästeriet löser helheten. De har stor branschvana sedan 80-talet och ägs och drivs av första och andra generationen hängivna glasmästare som bemästrar alla stilar från det traditionella till det senaste inom branschen. Nya fönster, dörrar och karmar som sagt, och vi passar på att skaffa 3-glas för bästa isoleringen både vad gäller temperatur sommar som vinter och även ljud. På 30-talet låg villan nog extra fint med färre grannar och mycket färre trafik utanför tomtgränsen. Numera är det ett härligt myller av grannar och passerande trafik fast vi vill dämpa ljudet och det gör man med 3-glas.

Stugan i skogen i Hyltebruk är vår ögonsten och fristad dit vi tar oss så snart vi kan på helger och andra lediga tider. Här lever man gott i lugnet av skogen vid en sjö där allt man hör är fågelkvitter och vinden som susar i trädkronorna. Stugan är storlek större och kan gott och väl husera 15 personer och med dess storlek tillkommer då ett antal fönster med träkarmar. Dessa renoverar vi genom vår glasmästare och samtidigt passar vi på att bygga till en vinterträdgård i glas som passar stugan så fint. Vi är på god väg att bli klara och det känns så bra att ha ett lokal i Hyltebruk även fungerar som glasmästare i Halmstad. De har stor servicekänsla, yrkesglädje och enorm kunskap samt är skickliga och professionella, allt detta med kvalitetsjobb som de levererar i god tid. Kan inte bli bättre!

glasmästeri i Halmstad som utgår från Hyltebruk