Att bo i hus

Mitt hem är min borg

Vi behöver en ny dörr

- Posted in Hus & Hem by

Vi behöver en ny dörr

Vi bor i en sekelskiftesvilla. Jag gillar estetiken i sekelskifteshus och designen är i såna hus är något som ligger mig varmt om hjärtat.

Jag gillar gamla ting och att bo i ett hus som varit med ett tag passa mig perfekt. Vår ytterdörr har dock gjort sitt tycker jag, den är gammal och har tappat all färg och lyster som den en gång hade.

Det jag är ute efter är en dörr som är representativ och ger huset ett lyft. Jag tänker mig en trädörr med glaspartier och spröjsade fönster, det tror jag hade blivit fint och passat in med resten av fasaden på vårt hus.

Sen vill jag ha en dörr som håller i många år. Jag gillar tunga dörrar och dörrar i massivträ har en bra känsla av tyngd samt att den rimligtvis håller länge.

Det finns många olika leverantörer att välja mellan och det kryllar av hemsidor på nätet som säljer dörrar så det finns många att välja emellan.

Då jag vill ha en dörr som håller länge, är snygg och passar in med stilen på huset som är från sekelskiftet så går många av de som säljer dörrar bort. Många erbjuder samma gamla tråkiga dörrar som både ser billiga ut och är billiga. Det är inte den typen av dörr jag vill ha till mitt hus.

Min syster och hennes man köpte en ny dörr för nåt år sedan. De köpte den på Ekstrands Dörrar och Fönster och de verkar ha bra och snygga dörrar av hög kvalité.

De erbjuder bra garantier, bland annat 15 års formstabilitet och 10 års målningsgaranti.

Eftersom dörren ska passa in i husets sekelskiftesdesign så tänker jag att jag kanske köper en dörr som ser ut så här:

Dörrar med spröjs

Ekamant - Sandpaper for metal

- Posted in Hus & Hem by

I have finally found sandpaper for metal

Me and my wife recently decided to fix up our garden a bit. We have not had the time to do it since we moved into our new house and the garden did not look great when we bought the house. We have already planted a whole bunch of flowers and cleaned up the garden so it looks neat, but we would like to find garden furniture that we can place under a big tree in the garden. The problem is that we can not find any garden furniture that we like, and the old furniture that we have since before we do not like anymore. The old furniture is made out of wood, which looks great, however, we have had to sand it down and lacquer it every time before the summer comes around since it gets ugly from being outside the whole autumn and winter.

We would instead like to find garden furniture made out of steel, but we have not been able to find any that we like yet, even though we have been looking for a while. I have always loved to fix things around the house and to build things so I have now decided that I am going to build my own garden furniture. I have bought the material that I need, and I already have the tools, the only thing I have had a hard time finding is sandpaper for metal. I have looked in multiple places, but not many stores sell sandpaper for metal around here, and the few that do, do not have any of better quality. Therefore, I started looking for sandpaper for metal online and I found a website that sells many different types of sandpaper. I have now ordered a couple of different types of sandpaper for metal and I can not wait until it comes in the mail so that I can finally start building our new garden furniture.

Köpa utemöbler

- Posted in Trädgård by

Dags att köpa nya utemöbler till altanen

Sommaren (och våren) kom sent i år men nu är det äntligen varmt och solsken igen. Förra helgen så la jag ner många timmar på att rengöra altanen med målartvätt och att olja in den med träolja. Det är väl 2-3 år sedan sist jag gjorde detta så det tog tid att göra detta kan jag säga. Altanen hade blivit sådär grå som impregnerat trä blir över tid men efter att jag rengjort den grundligt och oljat in den så är det numera en ljus och “träfärgad” altan igen.

Det blev snyggt och det var nödvändigt att göra.

Men, nu när jag har en ren och fin altan igen så vill jag ju även ha nya och snygga utemöbler.

Vi har idag ett matbord och fyra trästolar med dynor som i ärlighetens namn sett bättre dagar.

Därför funderar jag på att investera i nya utemöbler. Jag tänker mig en ny matgrupp samt två fåtöljer med tillhörande bord och separata fotpallar.

Då kan man både äta mat utomhus med familjen samt sitta och slappa en en fåtölj när man känner för det.

Utemöbler är inte direkt billiga att köpa, åtminstone om du vill ha någon slags kvalité och inte går på det absolut billigaste du kan hitta på typ Rusta eller liknande.

Jag är inte mycket för att köpa möbler så billigt som möjligt då den typen av möbler inte håller speciellt länge. När det kommer till möbler så är kvalité viktigt och det blir i slutändan inte speciellt mycket dyrare då de håller mycket längre än billiga möbler.

När det gäller utemöbler så ska de ju stå pall för väder och vind och det svenska klimatet med kyla och regn gör ju att de utsätts för mycket slitage och då behöver de vara byggda för att hålla och klara av det svenska klimatet.

Det finns ju många företag som säljer utemöbler idag men ett företag som jag gillar är Hillerstorp. De har ju lång erfarenhet av att tillverka utemöbler för den svenska marknaden. Sen har de rätt snygga möbler också, både moderna i metall samt mer klassiska i konstrotting. Jag gillar ju trä så jag lutar åt att köpa möbler i konstrotting istället för metall.

Hillerstorp har numera en e-handel så det går att beställa det man vill ha direkt på hemsidan vilket gör inköpet enklare än om man skulle vara tvungen att hitta och besöka en återförsäljare.